Dineke Stam
+31 (0) 6 54318346
dinekestam@cultuurenco.nl
www.imhp.eu
www.cultuurenco.nl
Home Imhp Projecten Publicaties English
erfgoed -identiteit -culturele diversiteit
Interactive Modern Human & Positive
 
Imhp

IMHP staat voor Intercultural Museum and Heritage Projects ofwel interculturele museum- en erfgoedprojecten. Sommigen lezen 'I'm happy'. Is ook goed!

Dineke Stam wil met IMHP mensen inspireren om in een wereld vol conflict en verschil, verbondenheid met anderen - van vroeger en nu en van hier en elders - te ervaren, te onderzoeken en te waarderen. Verbondenheid is het kernwoord, wereldwijde geschiedenis de context en verscheidenheid het kenmerk.

IMHP biedt consultancy, inhoudelijk projectmanagement van tentoonstellingen, workshops, artikelen en lezingen. IMHP richt zich op professionals in de internationale museum- en erfgoedsector en ook op het publiek daarvan.

Dineke Stam houdt van variatie en kwaliteit, is creatief en initiatiefrijk, werkt graag samen, verzint concepten en vertaalt die naar concrete producten, heeft aandacht voor sprekende details en maakt geschiedenis, gender en diversiteit toegankelijk voor een breed publiek.

Dineke Stam (Dinxperlo, 1958) is historica met een ruime ervaring in het werken aan diversiteit binnen de museum- en erfgoedsector. Van 2001 tot 2005 was zij Projectleider Interculturele Programma's Erfgoedbreed bij de Nederlandse Museumvereniging.
Daarvoor werkte zij ruim tien jaar bij de Anne Frank Stichting, onder meer als tentoonstellingsmaker. Interessegebieden en specialisaties: vrouwengeschiedenis, genderstudies, Tweede Wereldoorlog en jodenvervolging, oral history, migratiegeschiedenis, projectonderwijs.